укр | ру | eng
Послуги
Статті

Інвентаризація в Українi

Під інвентаризацією розуміють встановлення відповідності між фактичним станом справ і даними бухгалтерського обліку. Дана операція має глибоке коріння. З'явилася вона в Стародавньому Єгипті. Опис реального стану справ тоді був однією з важливих складових обліку майна. Стародавні єгиптяни вважали, що кількість інвентаризацій є показником мудрості правителя та добробуту його народу. Сьогодні інвентаризація в Україні – це не просто ще одна формальність. При грамотному виконанні дана процедура може принести підприємству велику користь. У процесі інвентаризації дані бухобліку звіряються з фактичними даними. Отже, з'являється можливість вчасно виправити помилки, попередити коригування звітності, яка надається контролюючим органам.

Інвентаризація в Україні обов'язкова у наступних випадках:

  • - при здійсненні викупу, перетворення, оренди або продажу муніципального або державного підприємства;
  • - при виявленні фактів зловживання, псування або розкрадання майна;
  • - перед складанням бухгалтерської звітності за рік;
  • - при ліквідації та реорганізації підприємств;
  • - у разі виникнення НС.

Проведення інвентаризації товарно-матеріальних цінностей передбачає перевірку їх фактичної наявності. Основна мета даної процедури – оцінити реальну кількість та вартість залишків товарів. За результатами інвентаризації визначається відповідність фактичних залишків, зазначених у описі, залишкам, які зафіксовані в бухгалтерському обліку. При наданні даної послуги також перевіряється й підтверджується документально наявність ТМЦ, оцінюється пакування, товарний вигляд і т.п. Інвентаризації підлягають як повністю всі групи товарів, так і вибіркова продукція. У першому випадку ініціатива проведення даної операції належить керівнику організації.

Наша компанія пропонує проведення інвентаризації в Україні на найвигідніших умовах. Серед наших переваг можна виділити професіоналізм, індивідуальний підхід і лояльні ціни. Послуги “Інвенторі-Консалтинг” адресовані компаніям, які потребують грамотної оцінки фінансових, а також майнових цінностей. Ми проводимо незалежну перевірку грошових коштів, основних фондів і товарних залишків. У перелік наших послуг також входить інвентаризація дебіторської заборгованості. В “Інвенторі-Консалтинг” працюють кваліфіковані контролери та аудитори, які мають великий практичний досвід роботи. Інвентаризація проводиться незалежною комісією. По закінченню проведення даної процедури Замовити проведення інвентаризації можна по телефону: +38 044-482-35-17.